آخرين تلاش هاي دولت براي ديکاتوري نرم رسانه اي

ساخت وبلاگ

پخش زنده  مناظرات کانديداهاي رياست جمهوري از مطالبه مردمي است/ آخرين تلاش هاي دولت براي ديکاتوري نرم رسانه اي


بعد از يک هفته انتظار مردم براي مشخص شدن، کانديداهاي تأييد صلاحيت شده از سوي شوراي محترم نگهبان، در آخرين ساعات پنج شنبه هفته گذشته بود که انتظارات به سر آمد و وزارت کشور اسامي شش نفر از کانديداهاي نهايي انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري کشورمان را اعلام کرد.


شايد نبودن نام "محمود احمدي نژاد" رئيس جمهوري دوره هاي نهم  و دهم  در ليست اعلام شده از سوي وزارت کشور، مهم ترين چيزي بود که بلافاصله محل تبادل آرا و نظرات مختلف شد چرا که مابقي چهره هاي وجود شناخته شده و قابل پيش بيني بودند.


اما آن چيزي که براي مردم در اين پروسه قابل پيشبيني و حتي قابل درک و باور نبود، اعلام اين خبر مبني بر « لغو پخش زنده مناظره کانديداهاي رياست جمهوري» بود! خبري که "سيدسلمان ساماني" سخنگوي وزارت کشور و رئيس کميته حقوقي ستاد انتخابات آن را اعلام کرد و در فضاي حقيقي و مجازي واکنش هاي مختلفي را در برداشت.


 پس از اعلام پخش ضبط شده مناظره هاي انتخابات رياست جمهوري کاربران شبکه هاي اجتماعي به شدت به اين تصميم واکنش نشان دادند برخي آن را از تصميمات رئيس دولت و برخي نيز آن را از منظر رئيس صدا و سيما مورد نقد و بررسي قرار مي دادند و از آن تحت عنوان « بدعت بد انتخاباتي» ياد مي کردند؛ در حالي که اکثريت قاطع بر انجام "مناظرات زنده" تأکيد دارند.


فشارها و مطالبات مردمي و اعلام اين خواسته از سوي ائمه جمعه از تريبون نماز جمعه در اين خصوص و واکنش ساير کانديداها در دو روز اخير به آنجا رسيده است که قرار بر تجديد نظر در اين زمينه و تغيير اين تصميم وجود دارد! و اگر اين اتفاق محقق نشود خواهي نخواهي بخشي از منتقدان دولت آن را اينگونه تفسير خواهند کرد که « روحاني، نمي خواهد در وضعيت پاسخ گويي قرار گيرد»! و برخي آن را نقض حقوق شهروندي مي دانند.


در حالي که سبقه 12 سال گذشته ايران نشان مي دهد، مردم با دقتي وسواس گونه به مناظرات زنده کانديداهاي رياست جمهوري که از طريق رسانه ملي پخش مي شود نگاه مي کنند و آن را يکي از راه هاي مطمئن شناختن کانديداي اصلح مي دانند؛  مطالبات مردمي  از کميسيون بررسي تبليغات انتخابات برگزاري مناظره‌هاي آزاد و زنده است و آن را از حقوق شهروندي خود مي دانند.


چه بسا که حتي برخي معقتدند که شانس پيروزي برخي از نامزدهاي رياست جمهوري در دوره يازدهم با همين مناظرات بالا و پايين شد و در نهايت " حسن روحاني" به عنوان رئيس جمهوري منتخب مردم ايران سکانداري دولت را بر عهده گرفت.


از منظر ديگر برگزاري انتخابات يکي از وجوه وجود دمکراسي در جامعه است که برگزاري دوازده دوره انتخابات رياست جمهوري در ايران اسلامي برگي زرين و از نقاط قوت در کارنامه انقلاب اسلامي است.


 در اين راستا " آزادي بيان" يکي ديگر از وجوه دمکراسي در کشور است که به نظر مي رسد عدم پخش زنده مناظرات کانديداهاي رياست جمهوري، خَراش عميقي بر چهره آن است و متأسفانه دولت يازدهم در اين زمينه با برخورد با اصحاب رسانه  سابقه اي انکار نشدني دارد. برخورد با رسانه هاي منتقد دولت و گاها بسته شدن آنها چون جهان نيوز .. از اين دسته است.   


اگر اين موارد را ديکتاتوري نرم رسانه اي بدانيم، عدم پخش زنده مناظرات انخاباتي در آخرين ماه هاي دولت يازدهم، آخرين ترکش بودي که مي شد بر پيکره آزادي بيان رسانه اي زد.


هنوز خاطره مصاحبه جنجالي رئيس جمهوري با انتخاب مجريان و قرنطينه کردن آنها از ذهن ها فراموش نشده است يا عدم اجازه ورود برخي از خبرنگاران به سخنراني هاي مسئولين دولتي در اماکني مثل دانشگاه ها و ... همه اين موارد بر مي تابد تا کميسيون بررسي تبليغات انتخابات در تصميم خود تجديد نظر کند کما کان اينکه رئيس صدا و سيما هم در نامه اي خواستار توجه به اين مطالبه مردمي و تغيير اين مصوبه شده است.


شايد بر اساس همين مسائل است  که ابتدا حسام‌الدين آشنا، مشاور فرهنگي رييس جمهور از تقاضاي حجت الاسلام حسن روحاني براي تجديدنظر در مصوبه امروز  کميسيون نظارت بر تبليغات انتخابات خبر داد و دقايقي بعد رئيس جمهور در جمع جوانان و نخبگان استان فارس با بيان اين که حامي هر شيوه اي در مناظرات است که مردم بهتر انتخاب کنند ابراز اميدواري کرد که ستاد تبليغات انتخابات، تجربه‌ها را باز مرور کند.


و قطعا اين يک عقب گرد دولتي بود که انجام شد زيرا در راستاي حمايت از عدم پخش مناظره کانديداها اين تنها حسين فريدون بود که مدعي شد « مناظره زنده احتمال مشکلات امنيتي کشور را چند برابر مي کند تصميم هيأت نظارت بسيار خردمندانه است» ! در حاليکه اين نظرجاي اين سؤال را باقي مي گذارد که چرا امنيت ملي کشور از سال 1388 تا انتخاب شدن برادر بزرگوارتان با پخش زنده مناظرات به خطر نيفتاد!


فهواي کلام اينکه با توجه به ابراز علاقه نامزدهاي دوازدهمين انتخابات رياست‌جمهوري و اذعان آنها به نقش مناظره‌هاي تلويزيوني به پخش پرشور شدن انتخابات و تأکيد اخير رهبر معظم انقلاب که فرمودند     "بايد مردم، مسئولان و نامزدها،  انتخابات را قدر بدانند و زمينه يک انتخابات پرشور و شوق و بانشاط، سالم، باامنيت و گسترده را فراهم کنند" بنظر مي‌رسد وزارت کشور و ساير کساني که پيشنهاد پخش ضبط‌شده مناظره‌ها را دادند در تصميم خود تجديدنظر کنند .


 و در محقق شدن اين خواسته آن را بايد نخستين پيروزي مردمي در  دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري دانستدر حاليکه نبايد فراموش کرد که مردم فهيم ايران در پس انجام شدن اين مناظرات خواهان رعايت اخلاقمداري از سوي کانديداها هستند چرا که خداي ناکرده بي‌اخلاقي، تخريب، سياه نمايي، تهمت و دروغ  و در کنار وعده وعيده هايي که داستان وعده هاي سرخرمن را تداعي مي کنند، نرخي در بازار انتخابات نخواهند داشت و تجريه نشان داده است که رقابت اخلاقي، سالم و کم هزينه تاييد صلاحيت شدگان منجر به افزايش مشارکت مردم مي‌شود.


اگر تغيير در مصوبه پخش ضبط شده مناظرات انتخاباتي کانديداهاي رياست جمهوري نخستين پيروزي مردمي در مسير انتخابات دوازدهم بدانيم مي توان گفت که سالي که نکوست از بهارش پيداست و مردم ايران در روز انتخابات با حضوري پرشور و شعور کانديداي اصلح را انتخاب خواهند کرد ، ان شاء الله .


 

«ازدواج کودک» برگي ديگر ا...
ما را در سایت «ازدواج کودک» برگي ديگر ا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7qalamdoona بازدید : 196 تاريخ : جمعه 8 ارديبهشت 1396 ساعت: 4:31